Een continu laveren tussen hun en onze wereld

Werken bij Zorggroep De Laren - Medewerker Horeca Josijn Karssen

Josijn Karssen (43), medewerkster Team Horeca en Team Huishouding:

“Qua cliënten ben ik van de ene kant van het spectrum naar de andere kant gegaan. Ik was jarenlang administratief medewerker bij de gemeente, op de afdeling Sociale Zaken. Ik begeleidde mensen die in de bijstand zaten. Heb dat mooi werk gevonden, maar op een gegeven moment was het genoeg. Toen mijn oma in een verpleeghuis terecht kwam, dacht ik tijdens mijn bezoekjes aan haar: wat een prachtig werk, zou dat wat voor mij zijn? Ik ben naar een voorlichtingsavond van een zorgopleiding gegaan en wist meteen: dit is de richting die ik op wil.

Ik heb zulke fijne collega’s. Dankzij hun inspanning en geduld heb ik al zoveel geleerd

Op een dag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik het nummer van Villa De Kleine Heide gebeld. Ik had dus geen enkele ervaring, maar was wel heel gemotiveerd. De locatiemanager zei tot mijn verrassing: ‘Kijk maar eens rond, volgens mij pas jij heel goed in ons team.’ Dat heeft zij goed gezien, ik heb zulke fijne collega’s. Dankzij hun inspanning en geduld heb ik al zoveel geleerd. En binnenkort begin ik, naast mijn werk, aan een driejarige zorgopleiding. Een dag per week ga ik weer naar school. Ik word verzorgende IG, niveau 3.

Het werken in een team is nieuw voor mij, bij de gemeente runde ik mijn eigen toko. Werken met bewoners met geheugenproblemen is ook nieuw voor me. Het is een continu laveren tussen hun en onze wereld. Je moet flexibel zijn want iedere dag is anders. Wat zeg ik? Ieder uur kan de situatie anders zijn.

Eén van mijn dierbaarste cadeautjes heb ik onlangs van een bewoonster gekregen. Ze kwam me achternalopen met in haar hand zo’n klein labeltje dat aan een Pickwick-theezakje hangt. Op ieder labeltje staat een leuke vraag. Op deze stond: ‘waar word je enthousiast van?’ en daar had zij in haar mooie handschrift bijgeschreven: ‘van lieve attente mensen zoals jij!’ Sindsdien draag ik het iedere dag bij me in mijn portemonnee. Zo waardevol.

Mijn zoektocht naar een andere invulling van mijn leven was dus kort maar krachtig. Mijn twee kinderen volgen momenteel ook een opleiding en ze vinden het nu al leuk dat ze zo meteen kunnen zeggen: mam, heb je je huiswerk af?”

Gerelateerde vacatures

Zelfstandig werkend Kok

In Villa De Kleine Heide is plaats voor een zelfstandig werkend Kok voor 2 of 3 dagen per week.

  • Horeca
  • 16 - 24 uur
  • Son en Breugel, Villa De Kleine Heide

Werken bij Zorggroep De Laren

Direct contact