Villa_Marijke_Elisabeth_Hilversum_2.jpg

Welzijn, zorg en dienstverlening

Zorggroep De Laren biedt in Zorgvilla Marijke Elisabeth het volledige pakket aan welzijn, zorg- en dienstverlening, van huishoudelijke hulp tot en met intensieve verpleging. Op uw maat gesneden en indien nodig 24 uur per dag.

Service- en comfortdiensten
Om u in staat te stellen uw persoonlijke levensstijl zo lang mogelijk te behouden, bieden wij een groot aantal diensten aan. Voor deze diensten berekenen wij u een vast bedrag per maand.

De service- en dienstverlening bestaan uit:

 • 3 maaltijden per dag (ontbijtbuffet, lunch en diner);
 • Onbeperkt koffie en thee;
 • Wassen, drogen en strijken van kleding en linnengoed;
 • Coördinatie van de zorg- en dienstverlening;
 • Coördinatie van de inzet van externe dienstverlening zoals bijvoorbeeld: fysiotherapie, kapper, pedicure, stomerij en taxi;
 • 24 uur aanwezigheid van gekwalificeerde medewerkers.

Zorgvisie
De zorg sluit altijd aan bij de wensen en behoeften van de bewoners:

 • Veilig gevoel;
 • Service en Zorg naar wens en op maat;
 • Handhaving bestaande leefpatronen, doordat wij ons aanpassen aan uw levenswijze en belevingswereld;
 • Garantie voor professionele zorg;
 • Familieleden participatie;
 • Veel ruimte voor persoonlijke wensen;
 • Overplaatsing niet noodzakelijk bij toename zorg en verpleging;
 • Aanbieding van een individueel zorgprotocol;
 • Zorggroep De Laren is een zelfstandige organisatie opgezet vanuit de visie om service- en comfortdiensten, zorg- en dienstverlening aan ouderen te bieden in kleinschalige en exclusieve woonomgevingen. Wij streven hierbij naar perfectie die past bij uw eigen levensstijl.

Zorgvilla Marijke Elisabeth heeft een vast team, bestaande uit een locatiemanager, activiteitenbegeleidster, gediplomeerd verzorgenden, koks en huishoudelijke medewerkers.

Indien blijkt dat de zorg- en dienstverleningsbehoefte van dien aard is dat deze door de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) of de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt vergoed zullen wij samen met u zorgdragen voor de juiste indicatie. Deze indicatie die wordt afgegeven door het CIZ (Centrum voor Indicatiestellingen Zorg) is een garantie dat de zorg- en dienstverlening wordt vergoed vanuit de AWBZ en/of de WMO. De benodigde administratie en het aanvragen of aanpassen van de CIZ-indicatie wordt door Zorggroep De Laren geregeld.

Samenwerking met instanties

 • Particuliere zorgverzekeraars;
 • Ziektekostenverzekeringen;
 • Huisartsen;
 • Fysiotherapeuten;
 • AWBZ-instanties;
 • Indicatiecommissie;
 • Gemeente Hilversum;
 • Thuiszorgorganisatie Hilversum.

Onze ervaringen waren kort maar zeer intensief.

Onze ervaringen met deze zorginstelling waren kort maar zeer intensief.
De gezondheid van mijn moeder ging in drie weken zeer hard achteruit. Medicatie, verzorging, en contact met ons en familie verliep ondertussen professioneel en dus goed ondanks de situatie. Uiteindelijk is mijn moeder in de zorginstelling overleden. Ondanks de korte verblijftijd waren we zeer onder de indruk van het waardige afscheid van zowel personeel als permanente bewoners.


Mantelzorg was geen optie

Mantelzorg was geen optie
“Toen ik een goedaardige tumor in mijn hoofd kreeg, drukte die op mijn evenwichtsorgaan. Ik was vanaf dat moment bang om te vallen en bang dat ik dan niet gevonden zou worden. Mijn kinderen wonen niet om de hoek, dus mantelzorg is daardoor lastiger te organiseren. Zorggroep De Laren was daarom een uitkomst. De zorg die ik hier krijg is helemaal volgens mijn verwachtingen. Ik kan zelfstandig blijven wonen op mijn manier en krijg toch de zorg waar ik behoefte aan heb. Dankzij de groepsactiviteiten vermaak ik me uitstekend met mijn buren.”


Persoonlijk en luxe

Persoonlijk en luxe
“Als man met een dwarslaesie heb ik in Zorggroep De Laren de perfecte combinatie van zelfstandig wonen en 24-uurszorg gevonden. Omdat ik in een rolstoel zit kan ik niet alles alleen. Daarnaast vind ik persoonlijk contact erg belangrijk, net als hoogstaande kwaliteit en luxe. Dat krijg ik hier allemaal. De chefkok die dagelijks vers eten bereidt, zorgt ervoor dat ik het net zo goed heb als thuis. Misschien zelfs wel beter!”


Samen blijven wonen mét zorg

Samen blijven wonen mét zorg
“Al ruim 50 jaar zijn we getrouwd, dus wilden we ook zo lang mogelijk in hetzelfde huis blijven wonen vanaf het moment dat mijn man zorg nodig had. Ik heb hem met plezier verzorgd, maar met mijn 78 jaar kan ik ook niet alles meer. Zorggroep De Laren kan dat wel. Mijn man krijgt nu 24-uurszorg. Elke dag genieten we hier van het groen in de tuin en rondom ons appartement. Ons bestaande leefpatroon en onze bestaande sociale omgeving konden we gewoon houden. We hebben alles wat we nodig hebben en wonen dicht bij kinderen en kleinkinderen.”


Na het proefwonen wilden ze meteen blijven

Na het proefwonen wilden ze meteen blijven
“Mijn ouders waren toe aan een zorgwoning, maar dan wel met de hoge mate van comfort die zij gewend waren. Omdat ik zelf de zorg voor mijn ouders op me nam, merkte ik dat het tijd was voor professionele hulp. Als oudste kind van ons gezin ging ik op zoek naar een organisatie waar ik een goed gevoel bij had. Ik wilde het beste van het beste voor mijn ouders. Comfort en luxe stonden voorop. Nadat mijn ouders konden proefwonen bij Zorggroep De Laren wilden ze direct blijven wonen. Zo goed bevalt het ze!”


Een comfortabele oude dag

Een comfortabele oude dag
“Als zelfstandige en alleenstaande man van 70 jaar die onlangs een hartoperatie heeft ondergaan, besef ik dat ik zorg nodig heb. Vol interesse las ik een redactioneel stuk over Zorggroep De Laren en ik had direct door dat dit de plek is waar ik van een comfortabele oude dag kan genieten. Vol exclusiviteit, persoonlijke aandacht en luxe. Vrienden en familie zijn altijd welkom en ik bepaal zelf hoe mijn dag eruitziet. Alles mag, niks moet. Zo blijf ik betrokken bij de samenleving, op mijn eigen manier.”


12