Header_beeld_vacatures.jpg

Vrijwilligers gevraagd

Wilt u graag iets meer betekenen voor anderen? Dat kan in onze Villa's!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die:

  • aan onze bewoners de krant voorlezen;
  • met onze bewoners gesprekken voeren tijdens de lunch en het diner (zelf ook mee-eten);
  • met onze bewoners buiten in de tuin wandelen;
  • gastvrouw of gastheer willen zijn en met plezier assisteren bij het koffiedrinken, bij diverse activiteiten en uitstapjes.

Heeft u interesse? Aarzel niet en neem contact op met ons via hrm@zorggroepdelaren.nl of 038-452 40 67.

Villa Sluysoort is prachtig gelegen in Maarssen aan de Vecht. Zo'n twintig bewoners hebben er momenteel een thuis. De medewerkers van Villa Sluysoort spannen zich tot het uiterste in en gaan voor maximale tevredenheid. Daarbij kunnen ze uw hulp goed gebruiken. Helpt u ons het verschil te maken?

Roel Wieringa, locatiemanager van Villa Sluysoort in Maarssen aan het woord

"Tijdens mijn dagelijks werk ervaar ik zelf hoe zeer de extra aandacht van vrijwilligers voor onze bewoners wordt gewaardeerd, zowel door de bewoners als door onze medewerkers. Onze activiteitenbegeleiders hebben leuke ideeën en bieden een mooi programma aan. We gaan er regelmatig en graag op uit met onze bewoners. We wandelen, brengen een bezoek aan een museum of gaan naar een voorstelling of concert. Bij die gelegenheden assisteren vrijwilligers bij de begeleiding. Dat maakt een uitstapje extra gezellig.''

Genieten van de omgeving
''Afgelopen zomer bijvoorbeeld was de duofiets (fiets voor 2 personen) heel populair. Verschillende bewoners maakten samen met vrijwilligers tochtjes langs de Vecht. Daar leent de omgeving zich uitstekend voor. En met behulp van vrijwilligers kunnen onze bewoners er nog vaker van genieten.''

Gastvrijheid
''Het team van Villa Sluysoort wil graag uitstekende zorg en services bieden. Gastvrijheid staat dus hoog in het vaandel. Onze gastvrouwen en gastheren - zo noemen we de medewerkers op vrijwillige basis - zetten zich daar graag voor in. Zij zorgen voor een gastvrije ontvangst, een vriendelijk woord, een goede sfeer, een praatje en een gesprek op niveau. We willen gastvrijheid uitdragen en ademen. Daar dragen onze vrijwilligers in belangrijke mate aan bij!''

Aandacht op maat
''Elke bewoner heeft weer andere wensen. Om aan die wensen tegemoet te komen, vragen wij onze vrijwilligers of zij iets op maat kunnen en willen betekenen voor een bewoner. Als interesses overeenkomen en er is een klik, is de kans aanwezig dat er een leuke band ontstaat tussen een bewoner en een vrijwilliger. Dat maakt het vrijwilligerswerk persoonlijk en de betrokkenheid van beide kanten groot. Momenteel is er een gastvrouw die regelmatig komt voorlezen. Daar maakt ze een aantal bewoners heel blij mee!''

Kennismaken?
''Heeft u interesse om gastvrouw of gastheer te worden? Kom dan eens kennismaken. De koffie staat klaar!''

Roel Wieringa
Locatiemanager Villa Sluysoort
Sluysoort 10
3602 AS Maarssen
M 06 - 1185 06 11.


Onze ervaringen waren kort maar zeer intensief.

Onze ervaringen met deze zorginstelling waren kort maar zeer intensief.
De gezondheid van mijn moeder ging in drie weken zeer hard achteruit. Medicatie, verzorging, en contact met ons en familie verliep ondertussen professioneel en dus goed ondanks de situatie. Uiteindelijk is mijn moeder in de zorginstelling overleden. Ondanks de korte verblijftijd waren we zeer onder de indruk van het waardige afscheid van zowel personeel als permanente bewoners.


Mantelzorg was geen optie

Mantelzorg was geen optie
“Toen ik een goedaardige tumor in mijn hoofd kreeg, drukte die op mijn evenwichtsorgaan. Ik was vanaf dat moment bang om te vallen en bang dat ik dan niet gevonden zou worden. Mijn kinderen wonen niet om de hoek, dus mantelzorg is daardoor lastiger te organiseren. Zorggroep De Laren was daarom een uitkomst. De zorg die ik hier krijg is helemaal volgens mijn verwachtingen. Ik kan zelfstandig blijven wonen op mijn manier en krijg toch de zorg waar ik behoefte aan heb. Dankzij de groepsactiviteiten vermaak ik me uitstekend met mijn buren.”


Persoonlijk en luxe

Persoonlijk en luxe
“Als man met een dwarslaesie heb ik in Zorggroep De Laren de perfecte combinatie van zelfstandig wonen en 24-uurszorg gevonden. Omdat ik in een rolstoel zit kan ik niet alles alleen. Daarnaast vind ik persoonlijk contact erg belangrijk, net als hoogstaande kwaliteit en luxe. Dat krijg ik hier allemaal. De chefkok die dagelijks vers eten bereidt, zorgt ervoor dat ik het net zo goed heb als thuis. Misschien zelfs wel beter!”


Samen blijven wonen mét zorg

Samen blijven wonen mét zorg
“Al ruim 50 jaar zijn we getrouwd, dus wilden we ook zo lang mogelijk in hetzelfde huis blijven wonen vanaf het moment dat mijn man zorg nodig had. Ik heb hem met plezier verzorgd, maar met mijn 78 jaar kan ik ook niet alles meer. Zorggroep De Laren kan dat wel. Mijn man krijgt nu 24-uurszorg. Elke dag genieten we hier van het groen in de tuin en rondom ons appartement. Ons bestaande leefpatroon en onze bestaande sociale omgeving konden we gewoon houden. We hebben alles wat we nodig hebben en wonen dicht bij kinderen en kleinkinderen.”


Na het proefwonen wilden ze meteen blijven

Na het proefwonen wilden ze meteen blijven
“Mijn ouders waren toe aan een zorgwoning, maar dan wel met de hoge mate van comfort die zij gewend waren. Omdat ik zelf de zorg voor mijn ouders op me nam, merkte ik dat het tijd was voor professionele hulp. Als oudste kind van ons gezin ging ik op zoek naar een organisatie waar ik een goed gevoel bij had. Ik wilde het beste van het beste voor mijn ouders. Comfort en luxe stonden voorop. Nadat mijn ouders konden proefwonen bij Zorggroep De Laren wilden ze direct blijven wonen. Zo goed bevalt het ze!”


Een comfortabele oude dag

Een comfortabele oude dag
“Als zelfstandige en alleenstaande man van 70 jaar die onlangs een hartoperatie heeft ondergaan, besef ik dat ik zorg nodig heb. Vol interesse las ik een redactioneel stuk over Zorggroep De Laren en ik had direct door dat dit de plek is waar ik van een comfortabele oude dag kan genieten. Vol exclusiviteit, persoonlijke aandacht en luxe. Vrienden en familie zijn altijd welkom en ik bepaal zelf hoe mijn dag eruitziet. Alles mag, niks moet. Zo blijf ik betrokken bij de samenleving, op mijn eigen manier.”


12