Tijdens het samen zingen, zie ik onze bewoners genieten

Werken Bij Zorggroep De Laren Stagiare Verzorgende IG Stefanie Beerthuizen

Stefanie Beerthuizen (44), stagiaire verzorgende IG:

“Ik ben een zogenaamde zij-instromer. Als ik vroeger had geweten hoe prachtig dit werk is, was ik destijds verpleegkundige geworden. Maar het is anders gelopen. Ik ben twintig jaar tandartsassistente geweest. In eerste instantie met heel veel plezier, maar toen ik van één tandarts terecht kwam in een groepspraktijk merkte ik dat mijn energie steeds meer afnam. Ik wil aandacht kunnen geven aan mensen, anders gaat het aan me knagen. Ik volg nu een volledige mbo-opleiding voor verzorgende IG. Het is wennen hoor, weer studeren. Gelukkig gaat het heel goed, ik sta gemiddeld een acht!

Als ik in mijn omgeving zeg dat ik in Villa Marijke Elisabeth stageloop, is de eerste reactie vaak: zo, dat klinkt sjiek. En dat is het ook, maar het is hier vooral gezellig. De donderdagen vind ik bijvoorbeeld heel fijn, als er om 11 uur ’s ochtends een pianist komt die aan de vleugel plaatsneemt en de activiteitenbegeleidster samen met onze bewoners gaat zingen. Dan gebeurt er wat! Sommigen hummen mee of hoor ik zachtjes neuriën, ik zie iedereen genieten.

“Ik ben een zogenaamde zij-instromer. Als ik vroeger had geweten hoe prachtig dit werk is, was ik destijds verpleegkundige geworden. Maar het is anders gelopen.

Vorige week heb ik een gesprek gehad met de locatiemanager voor een tussenevaluatie van mijn stage. Ik heb gezegd dat ik het heel erg naar mijn zin heb, maar dat ik in korte tijd meer vlieguren wil maken voor wat betreft alle verpleegtechnische handelingen die ik onder de knie wil krijgen. Ik wil zo snel mogelijk een zekere routine opbouwen. Daarom ga ik hierna naar een grotere zorginstelling om nog meer ervaring op te doen.

Mijn grootste uitdaging in deze villa is het om echt aandacht te hebben voor iedere bewoner, en ook op tijd verder te gaan naar de volgende bewoner. Veel dingen leer je niet uit een boekje. Je moet zaken aanvoelen en ook aan durven. Als je het uitlegt, dan begrijpen mensen wel dat er nog meer te doen is.

Ik hou echt van dit werk, het is zo’n mooi gevoel om te weten: ik heb de goede afslag genomen.”

Een week later… Stefanie belt op: “Ik wilde u nog even laten weten dat ik een contract heb gekregen. Ik kan direct na het halen van mijn diploma in Villa Marijke Elisabeth beginnen. Ik ben zo blij!”

Gerelateerde vacatures

Nieuw!

Helpende niveau 2

Voor Villa Marijke Elisabeth in Hilversum zoeken we een parttime Helpende niveau 2.

  • Zorg
  • 24 uur
  • Hilversum, Villa Marijke Elisabeth

Verzorgende niveau 3

Voor Villa Marijke Elisabeth in Hilversum zoeken we een Verzorgende niveau 3 voor voornamelijk avonddiensten.

  • Zorg
  • 20 - 24 uur
  • Hilversum, Villa Marijke Elisabeth

Werken bij Zorggroep De Laren

Direct contact