Het liep hier als een trein, ik ben er voor de puntjes op de i

Werken bij Zorggroep De Laren - Kok - Henny Heezen

Henny Heezen (58), kok:

“Mijn hele leven heb ik in de horeca gewerkt, ik heb altijd eigen bedrijven gehad: een restaurant en een bedrijfskantine, maar ik heb ook een party- en cateringservice opgezet. Ik ben een ondernemer in hart en nieren. Villa Maja ken ik vanaf de opening, ik heb op verzoek weleens een maaltijd gebracht. Bovendien ken ik talloze dorpsgenoten die hier wonen vanuit mijn jeugd, en zij kennen mij. Ik ben namelijk een geboren en getogen Rhoonaar.

Ik vind het werken in Villa MaJa een verademing, normaal gesproken zou ik de horeca-wereld omschrijven als ‘boksen en knokken’, maar hier is ‘menselijkheid’ de norm.

Na vele jaren ondernemerschap, kwam hier een functie vrij en op dat moment was ik daaraan toe. Ik vind het werken in Villa MaJa een verademing, normaal gesproken zou ik de horeca-wereld omschrijven als ‘boksen en knokken’, maar hier is ‘menselijkheid’ de norm. Het voelt als een familiebedrijf en dat doet me goed. Alles liep hier als een trein; ik ben er voor de puntje op de i. Alle officiële richtlijnen op het gebied van hygiëne en de voedsel- en warenwet ken ik uit mijn hoofd en ik vind het een sport om die allemaal in de praktijk te brengen. Ze zijn er niet voor niets: die richtlijnen zijn er om een kwetsbare doelgroep te beschermen.

Liefdevol verder professionaliseren, zou ik het willen noemen. We hebben zes keukenhulpen die allemaal parttime werken en het is enig om hen mee te nemen in mijn professie en in mijn enthousiasme.

Na al die jaren is hoogwaardig koken nog steeds mijn passie. Ik heb twee voorwaarden waar onze maaltijden aan moeten voldoen: vers, vers, vers. En verder: kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit. Ik maak alles zelf, je ziet geen pakje of zakje in mijn keuken liggen. Ik probeer zoveel mogelijk met biologische producten te werken en lokaal in te kopen.

Toen ik hier begon, dacht ik: wat maak je nou niet zo snel als je alleen woont en waar zouden onze bewoners goede herinneringen aan kunnen hebben? Dus maak ik heerlijke sudderlapjes en erwtensoep en niet te vergeten: stoofpeertjes. Herkenbaar eten, terug naar hun roots.

Ik kook drie keer in de week ‘oud en vertrouwd’ en verder verras ik onze bewoners graag af en toe met iets heel bijzonders. Die afwisseling wordt erg gewaardeerd, merk ik.”

Gerelateerde vacatures

Keukenhulp

Voor Villa Hoefstaete in Bosch en Duin zoeken we een handige keukenhulp. Breng jij je enthousiasme mee naar onze villa? Dan ben je welkom voor een kennismakingsgesprek.

 • Horeca
 • 3 - 6 uur
 • Bosch en Duin, Villa Hoefstaete
Nieuw!

Horecamedewerker

Voor Villa Sluysoort in Maarssen zoeken we een Horecamedewerker (ontbijtdienst) voor in en om de keuken. Breng jij je enthousiasme mee naar onze luxe villa in Maarssen naast de hockeyvelden?

 • Horeca
 • 6 - 15 uur
 • Maarssen, Villa Sluysoort

Zelfstandig werkend Kok

Voor Villa Duinstaete in Bloemendaal zoeken we een zelfstandig werkend Kok voor 2 of 3 dagen per week.

 • Horeca
 • 12 - 18 uur
 • Bloemendaal, Villa Duinstaete

Keukenhulp

Voor Villa Hamer in Berg en Dal zoeken we een keukenhulp. Breng jij je enthousiasme mee naar onze villa? Dan maken we graag kennis met je.

 • Horeca
 • 6 uur
 • Berg en Dal, Villa Hamer

Werken bij Zorggroep De Laren

Direct contact