Het belangrijkste is dat je rust uitstraalt

Werken bij Zorggroep De Laren - verzorgende IG niveau 3 - Bianca Kurpershoek

Bianca Kurpershoek (45), verzorgende IG niveau 3:

“Het eerste dat me opviel toen ik hier kwam solliciteren was dat er, omdat de villa zoveel ramen heeft, zoveel licht is. En het is heerlijk om in een gloednieuw gebouw te werken: alles is nog zo fris. En dan al die elektronische snufjes: de lampen hoef je slechts aan te raken en ze vliegen aan. Ook als team zijn we nieuw en dat heeft wel wat, we zijn met elkaar echt iets bijzonders aan het opzetten en dat geeft energie.

Ik heb voor deze baan gekozen omdat ik graag op een kleinschalige locatie wilde werken. Dat is een heel goede beslissing geweest. Ik geniet ervan om met onze bewoners om te gaan. Ik help bij het wassen, bij het aankleden, ik begeleid ze naar het ontbijt. Goede zorg gaat over attent zijn, aandacht hebben voor kleine dingen. Ik zal altijd zorgen dat een handdoek eerst op de verwarming heeft gelegen en lekker warm is, we kijken samen of de ketting mooi staat, ik check nog even of iemands rok goed zit.

Goede zorg gaat over attent zijn, aandacht hebben voor kleine dingen

Als klein team moet je goed met elkaar kunnen samenwerken. Ik werk ook in de wasruimte en spring verder in daar waar iemand nodig is. Het komt goed uit dat ik een echte regelaar ben. Ik vind het leuk om alles in goede banen te leiden: overleg met een huisarts, een afspraak maken met het ziekenhuis, afstemming met collega’s.

Het belangrijkste vind ik dat wij als zorgmedewerkers rust uitstralen. Ook al ben je gehaast, val bewoners er niet mee lastig. En er wordt hier, terecht, gelet op taalgebruik en beleefdheid. Geen ge-jij en ge-jou, altijd iedereen met u aanspreken. En ook al zijn spijkerbroeken met scheuren in de mode, hier draag je die niet. En ook al is het bloedheet in de zomer, geen blote benen. Ik heb hele dunne pantalons gekocht want ik realiseer me heel goed dat wij het visitekaartje zijn.

Sommige bewoners hebben geheugenproblemen, maar met anderen kun je leuke gesprekken voeren. Ik leer hen steeds beter kennen en luister graag naar verhalen over hun vaak interessante levens. Mijn hart maakt iedere keer een sprongetje als iemand mijn naam nog weet.”

Gerelateerde vacatures

Verzorgende niveau 3 nachtdienst

Voor Villa Duinstaete in Bloemendaal zijn wij op zoek naar een Verzorgende niveau 3 voor de nacht.

 • Zorg
 • 16 - 24 uur
 • Bloemendaal, Villa Duinstaete

Helpende niveau 2

Voor Villa Duinstaete in Bloemendaal is plaats voor een Helpende niveau 2. Interesse in deze vacature bij onze nieuwste villa aan de rand van de duinen?

 • Zorg
 • 8 - 32 uur
 • Bloemendaal, Villa Duinstaete
Nieuw!

Gastvrouw / Gastheer

Voor Villa Duinstaete in Bloemendaal zijn wij op zoek naar een Gastvrouw/Gastheer tot max 32 uur per week (werktijden van 07.00 - 15.30 uur/12.00 - 20.30 uur). Ben je gastvrij en zie je jezelf als hét aanspreekpunt in onze huiskamer? Reageer dan snel!

 • Zorg
 • tot max 32 uur
 • Bloemendaal, Villa Duinstaete

Verzorgende niveau 3

Voor Villa Duinstaete in Bloemendaal zoeken we een deskundige Verzorgende niveau 3 die het leuk vindt in teamverband de zorgverlening in onze nieuwste villa op te bouwen.

 • Zorg
 • 16 -32 uur
 • Bloemendaal, Villa Duinstaete

Werken bij Zorggroep De Laren

Direct contact