Ieder ontbijt maak ik met liefde

Werken bij Zorggroep De Laren - medewerker team huishouding - Angelique Tissen

Angelique Tissen (43) medewerkster Team Huishouding en Team Horeca:

“Op maandag en dinsdag werk ik van twee uur ’s middags tot half negen ’s avonds. Op woensdag, donderdag en vrijdag werk ik van half acht ’s morgens tot twee uur ’s middags. Ik heb geen voorkeur voor de ene of de andere dienst. De afwisseling vind ik juist leuk. Mijn werk bestaat uit het schoonhouden van de appartementen en het wassen en strijken van het linnengoed van onze bewoners. Mijn collega’s van Team Zorg, vragen vaak iets van de bewoners: zal ik u onder de douche helpen, kan ik uw verband verwisselen, heeft u uw medicijnen al ingenomen? Maar wij van Team Huishouden en Team Horeca komen eigenlijk alleen maar leuke dingen bréngen. Of een lekker ontbijtje, of kleding die versteld is of een stapel schone handdoeken.

Omdat ik hier al jaren werk, heb ik echt een band gekregen met de bewoners en ook met hun familie

Maar ons werk gaat verder dan het strikt uitvoeren van deze taken. We zijn ook de extra oren en ogen van het zorgteam. Wij signaleren het vaak als eerste als iemand steeds minder eet of vergeetachtiger wordt. Het wordt ook van ons verwacht dat we zulke ontwikkelingen meteen doorgeven aan de coördinerend verpleegkundige.

Zes van onze bewoners ontbijten beneden in de eetkamer. De overige geven er de voorkeur aan om op hun appartement te ontbijten. Ik maak per bewoner een dienblad klaar. Dat doe ik met liefde. Ieder dienblad ziet er weer heel anders uit. De een wil sap, de ander een kan koffie, de derde wil een kommetje vers fruit of een bord pap. Alles kan. Hun wensen ken ik inmiddels.

Omdat ik hier al jaren werk, heb ik echt een band gekregen met de bewoners en ook met hun familie. Misschien is het niet altijd verstandig maar ik hecht me aan onze bewoners. Dat maakt ook dat ik hier zo graag werk. Ik weet precies wat mijn taken zijn, maar om dan net iets extra’s te geven, dat vind ik mooi.

Een bewoonster kijkt elke dag op tv naar het vragenuurtje van de Tweede Kamer. Daar had ik nog nooit naar gekeken, maar het gaat er niet om of ik het kan volgen, maar dat ik belangstelling heb. Mevrouw vindt het heel leuk om mij uit te leggen waar ze over aan het debatteren zijn en ik vind het heel leuk om haar enthousiasme te zien. Ik ga met heel veel plezier naar mijn werk.”

Gerelateerde vacatures

Huishoudelijk medewerker

Ben jij degene die zich graag inzet om Villa Hoefstaete in Bosch en Duin op en top schoon te houden? Ben je 16 - 24 uur per week beschikbaar? Zo ja, lees dan verder!

  • Huishouden
  • 16 -24 uur
  • Bosch en Duin, Villa Hoefstaete

Werken bij Zorggroep De Laren

Direct contact