Gouden momenten die ik koester

Werken bij Zorggroep De Laren - Verzorgende IG niveau 3 Alinda Notten

Alinda Notten (48), verzorgende IG niveau 3

“Wat een rust, was mijn allereerste gedachte toen ik hier binnenkwam. Wat een weldádige rust. Hiervoor heb ik in de crisis-thuiszorg gewerkt. Ik kwam zodra iemand in mijn gebied zijn of haar alarmknop indrukte. Het waren hele hectische diensten. Ik was in mijn element, maar van de ene op de andere dag was het voorbij: de stichting werd failliet verklaard. Ik wilde altijd een vaste baan, maar door deze ervaring weet ik: zekerheid heb je nooit.

Ik ben toen heel goed om me heen gaan kijken. Ik wist twee dingen: ik wil niet in mijn directe woonomgeving werken, waar iedereen elkaar kent, en ik wil genoeg aandacht hebben voor de mensen. Toen ontdekte ik Villa Hamer, drie kwartier rijden van het dorpje in de Achterhoek waar ik woon.

Nu weet ik: er is juist heel veel vertrouwen in elkaars kennis en kunde. Zo leren we van elkaar.

Als ik werk, doe ik dat voor de volle honderd procent, maar thuis is thuis. Omdat ik hiervoor heel solistisch op pad was, is het samenwerken iets waar ik aan moest wennen. In het begin had ik het gevoel dat iedereen me op de vingers keek. Nu weet ik: er is juist heel veel vertrouwen in elkaars kennis en kunde. Zo leren we van elkaar.

Het is grappig om te zien hoeveel geduldiger ik geworden ben in de loop der jaren. Vroeger was het belangrijk voor me om een fatsoenlijk gesprek met een cliënt te kunnen voeren. Mensen met geheugenproblemen vond ik moeilijk. Dat ervaar ik nu heel anders. Sterker nog: ik vind het een uitdaging om op andere manieren te communiceren en contact te maken. Het zit ‘m veel meer in een lief gebaar, een blik, samen lachen. Non-verbaal kun je zoveel ‘zeggen’.

Er zijn gouden momenten die ik koester. Iemand zei: ‘Alinda, ik voel me soms zo alleen. En het spijt me dat ik dat gisteren ook al aan je vertelde…’ Ik heb gezegd: ‘Dat mag u tig keer tegen me zeggen en ik voel uw gemis. Wat kan ik doen om dat te verzachten?’ Ze zei: ‘Dit was al genoeg…’

Toen ik haar appartement verliet, kwam ze nog even naar me toe. Ze weet dat mijn man thuis op me wacht. Ze zei: ‘Koester dat!’

Door wat ik overdag meemaak, realiseer ik me des te meer dat niets vanzelfsprekend is. Ik geloof dat ik er een leuker mens door ben geworden.”

Gerelateerde vacatures

Verzorgende niveau 3

In Villa Hamer in Berg en Dal is plaats in Team Zorg voor een ervaren Verzorgende niveau 3 (aantal uren in overleg). Ken jij onze villa? Wil je graag kennismaken? Solliciteer dan nu.

  • Zorg
  • aantal uren in overleg
  • Berg en Dal, Villa Hamer

Verpleegkundige niveau 4

Voor Villa Hamer in Berg en Dal zoeken we een Verpleegkundige niveau 4 (aantal uren in overleg).

  • Zorg
  • uren in overleg
  • Berg en Dal, Villa Hamer

Werken bij Zorggroep De Laren

Direct contact