Wandelpaden_Hoefstaete.jpg

Rust, ruimte en natuur.

Geniet van de natuur om u heen, tijdens een wandeling of vanuit uw eigen tuin of balkon.

algemeen-boeken.JPG
algemeen-kunst.jpg

Veelgestelde Vragen

Kan ik met mijn partner blijven wonen als ik zelf geen zorg nodig heb?

Ja, dat kan. Als uw partner een zorgbehoefte heeft, kunt u samen in één van onze ruime appartementen wonen. Wij zorgen ervoor dat uw partner alle zorg krijgt die nodig is.
 U zet uw leven voort zoals u gewend bent.

Kan ik zelf mijn dagindeling blijven bepalen of zit ik vast aan schema’s?

U heeft de regie over uw leven en in uw appartement. U bepaalt hoe u uw dag wilt indelen en wanneer u gebruik wilt maken van zorg en services.

Kan ik met mijn hoge zorgbehoefte ook bij jullie terecht?

Ja, want wij kunnen in elke zorgbehoefte voorzien. U kunt bij ons blijven wonen ook als uw zorgbehoefte onverhoopt toeneemt. Nogmaals verhuizen is niet nodig mits uw eigen veiligheid en de veiligheid van medebewoners niet in het geding is.


Kunnen jullie mij helpen met het onderzoeken of ik vergoedingen krijg?

Ja, daar hebben we veel ervaring mee en dat doen we graag voor en met u. Neem contact met ons op om uw specifieke situatie te bespreken.


Wat kost wonen bij Zorggroep De Laren?

Dat is afhankelijk van de grootte en de ligging van het appartement dat u uitkiest. Lees meer op de pagina woonservicekosten of neem contact met ons op voor meer informatie.


Hoe garanderen jullie mijn privacy?
U heeft een eigen voordeur naar uw appartement en u bepaalt zelf de tijden waarop u gebruik wil maken van zorg en services. Zo houdt u de regie in uw eigen appartement.

Kunnen mijn vrienden, kennissen en familie langskomen wanneer zij willen?
Ja, zij zijn van harte welkom. In de villa zijn diverse zitjes om met uw vrienden en familie bijeen te zijn en rustig te praten. Uiteraard kunt u uw visite ook in uw eigen appartement ontvangen.

Kan ik uitproberen hoe het mij bevalt bij Zorggroep De Laren?
Ja, u kunt komen proeflunchen of proefwonen om zelf te ervaren hoe het is om bij ons te wonen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik zelf mijn appartement inrichten of zijn ze standaard ingericht?
U bepaalt zelf hoe uw appartement inricht. Uw eigen smaak en wensen staan voorop. Wij kunnen u wel helpen. Vraag naar de mogelijkheden. Personen- en brandalarmering is aanwezig.


Onze ervaringen waren kort maar zeer intensief.

Onze ervaringen met deze zorginstelling waren kort maar zeer intensief.
De gezondheid van mijn moeder ging in drie weken zeer hard achteruit. Medicatie, verzorging, en contact met ons en familie verliep ondertussen professioneel en dus goed ondanks de situatie. Uiteindelijk is mijn moeder in de zorginstelling overleden. Ondanks de korte verblijftijd waren we zeer onder de indruk van het waardige afscheid van zowel personeel als permanente bewoners.


Mantelzorg was geen optie

Mantelzorg was geen optie
“Toen ik een goedaardige tumor in mijn hoofd kreeg, drukte die op mijn evenwichtsorgaan. Ik was vanaf dat moment bang om te vallen en bang dat ik dan niet gevonden zou worden. Mijn kinderen wonen niet om de hoek, dus mantelzorg is daardoor lastiger te organiseren. Zorggroep De Laren was daarom een uitkomst. De zorg die ik hier krijg is helemaal volgens mijn verwachtingen. Ik kan zelfstandig blijven wonen op mijn manier en krijg toch de zorg waar ik behoefte aan heb. Dankzij de groepsactiviteiten vermaak ik me uitstekend met mijn buren.”


Persoonlijk en luxe

Persoonlijk en luxe
“Als man met een dwarslaesie heb ik in Zorggroep De Laren de perfecte combinatie van zelfstandig wonen en 24-uurszorg gevonden. Omdat ik in een rolstoel zit kan ik niet alles alleen. Daarnaast vind ik persoonlijk contact erg belangrijk, net als hoogstaande kwaliteit en luxe. Dat krijg ik hier allemaal. De chefkok die dagelijks vers eten bereidt, zorgt ervoor dat ik het net zo goed heb als thuis. Misschien zelfs wel beter!”


Samen blijven wonen mét zorg

Samen blijven wonen mét zorg
“Al ruim 50 jaar zijn we getrouwd, dus wilden we ook zo lang mogelijk in hetzelfde huis blijven wonen vanaf het moment dat mijn man zorg nodig had. Ik heb hem met plezier verzorgd, maar met mijn 78 jaar kan ik ook niet alles meer. Zorggroep De Laren kan dat wel. Mijn man krijgt nu 24-uurszorg. Elke dag genieten we hier van het groen in de tuin en rondom ons appartement. Ons bestaande leefpatroon en onze bestaande sociale omgeving konden we gewoon houden. We hebben alles wat we nodig hebben en wonen dicht bij kinderen en kleinkinderen.”


Na het proefwonen wilden ze meteen blijven

Na het proefwonen wilden ze meteen blijven
“Mijn ouders waren toe aan een zorgwoning, maar dan wel met de hoge mate van comfort die zij gewend waren. Omdat ik zelf de zorg voor mijn ouders op me nam, merkte ik dat het tijd was voor professionele hulp. Als oudste kind van ons gezin ging ik op zoek naar een organisatie waar ik een goed gevoel bij had. Ik wilde het beste van het beste voor mijn ouders. Comfort en luxe stonden voorop. Nadat mijn ouders konden proefwonen bij Zorggroep De Laren wilden ze direct blijven wonen. Zo goed bevalt het ze!”


Een comfortabele oude dag

Een comfortabele oude dag
“Als zelfstandige en alleenstaande man van 70 jaar die onlangs een hartoperatie heeft ondergaan, besef ik dat ik zorg nodig heb. Vol interesse las ik een redactioneel stuk over Zorggroep De Laren en ik had direct door dat dit de plek is waar ik van een comfortabele oude dag kan genieten. Vol exclusiviteit, persoonlijke aandacht en luxe. Vrienden en familie zijn altijd welkom en ik bepaal zelf hoe mijn dag eruitziet. Alles mag, niks moet. Zo blijf ik betrokken bij de samenleving, op mijn eigen manier.”


12